...

Turizm İşletmeciliği Bölümü

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Dönemi Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine
07/03/2018

Staj yerinin staj yönergemize uygun koşullarda olması gerekir. Staj yapacağınız kurumu seçmeden önce staj yönergesini dikkatli bir şekilde okuyunuz.

- Staj yeri ile görüşmeye giderken, İş Yeri Uygunluk Belgesini ve staj sözleşmesini yanınızda götürünüz. Öncelikle, kendinizle ilgili bölümleri doldurarak imzalayınız ve daha sonra iş yerine imzalatınız ( iş yerinin açık adının, adresinin ve telefon numarasının net bir şekilde yazılması iletişim açısından çok önemlidir. O yüzden şirket adı değil otel, seyahat acentesi gibi iş yeri adı ve adresi yazılmalıdır).

- Hak Sahipliği formunu doldurarak SGK’dan onaylatınız.

- Hak Sahipliği Formu'nu ve İş Yeri Uygunluk Belgesi'ni ve staj sözleşmesini staja başlamadan en az  10 gün önce okula teslim ediniz (bu belgeleri okula getirmeyen öğrencilerin sigortasının yapılması, dolayısıyla staja başlamaları mümkün değildir.)

- Bu işlemleri tamamladıktan sonra, İş Yeri Uygunluk Belgesi’nde belirttiğiniz tarihler arasında sigortanız yapılarak stajınız başlatılacaktır.

- Staj ile ilgili belgeleriniz, öğrenicinin talebi üzerine ya kapalı zarfla kendisine verilecek, ya da posta yoluyla iş yeri adresine gönderilecektir (staj belgeleri işletmeye posta yolu ,le gönderilecekse 10 tl'lik posta pulu getirilmesi gerekmektedir).

- Staj bitiminde işletmenin doldurması gereken belgeler doldurtularak Turizm İşletme Belgesinin fotokopisiyle beraber kapalı zarf içinde alınarak okula teslim edilecektir.

İşyeri Uygunluk Belgesi İçin Tıklayınız 

Staj Sözleşmesi

Hak Sahipliği Formunu İçin Tıklayınız

NOT: Yukardaki üç belge ile birlikte Nüfus Cüzdanı fotokopisi ve 1 adet vesikalık Fotoğraf verilmesi gerekmektedir.