...

Turizm İşletmeciliği Bölümü

MİSYON

Turizm İşletmeciliği Bölümü, 1984 yılında kurulmuş bir bölümdür. Bölümün misyonu, turizm işletmeciliği alanında çağdaş, bilimsel ve kaliteli bir eğitim-öğretim sağlamak suretiyle turizm sektörü için nitelikli iş görenler, orta ve üst kademe yönetici adayları yetiştirmek; turizm işletmeciliği alanında güncel araştırmalar yapmak ve bölge turizminin ve turizm işletmelerinin gelişimine katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Bu bölümden mezun olmak için öğrencilerin turizm işletmelerinde 90 iş günü staj(iş yeri eğitimi) yapması gerekmektedir.

Programın öğretim amaçları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

ÖA 1- Konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, rekreasyon ve diğer turizm işletmelerinde nitelikli işgörenler yetiştirmek,
ÖA 2- Konaklama, seyahat, yiyecek-içecek, rekreasyon ve diğer turizm işletmelerinde orta ve üst kademe yöneticiler yetiştirmek,
ÖA 3- Turizm işletmeciliği alanında kendi işletmelerini kurabilecek nitelikte girişimci adayları yetiştirmek,
ÖA 4-Turizm sektöründe proje danışmanlığı adayları yetiştirmek.

Bununla birlikte programın aşağıdaki gibi genel amaçları da bulunmaktadır:

1)    Turizm işletmeciliği alanında yenilikleri takip ederek güncel araştırmalar yapmak, araştırma sonuçlarını ulusal veya uluslararası yayın haline dönüştürmek ve bu şekilde bilgi üretimine katkıda bulunmak,

2)   Turizm sektörü ile sürekli işbirliği ve eşgüdüm içinde olmak, sektörden gelen talepler doğrultusunda projeler hazırlamak ve görüş sunmak, turizm işletmelerinin ve bölge turizminin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak,

3)   Öğrencilerin hem akademik hem de sosyal gelişimi için seminer, panel vb. düzenlemek ve öğrencilerin sektör temsilcileri ile bir araya gelmelerini sağlamak,

4)    Bölge turizminin ve turizm işletmelerinin gelişimine katkı sağlamak.

Mezunların Çalışma Alanları

  • Konaklama işletmelerinde; Otel Müdürü, Önbüro Müdürü, Yiyecek İçecek Müdürü, Bar Yöneticisi, Restoran Şefi, Resepsiyon Şefi, Kat Hizmetleri Yöneticisi, Kat Şefi gibi otel işletmelerinin sağladığı değişik mevkilerde çalışma imkanı.
  • Yeme-içme işletmelerinde, Restoran Müdürü, Restoran Şefi, Şef Garson, Barmen, Barmaid vb. mevkilerde çalışma imkanı.
  • Seyahat acentalarında işletme sorumlu müdürlüğü, tur yöneticiliği, enformasyon memurluğu vb. mevk