...

Turizm İşletmeciliği Bölümü

Turizm Rehberliği Bölümünün Dikkatine!
27/04/2016

Kaizen Toursim Support olarak rehberler ile acentalar arasındaki işbirliğini sağlama amacıyla turizm sektöründe yerimizi almış bulunuyoruz. Ayrıca A Grubu seyahat acentası başvurumuz tamamlanmak üzeredir.

Rehber kadromuzu oluştururken sektördeki arz-talep dengesini dikkate alarak önceliğimizi Çince rehberlere vermiş bulunuyoruz. Sektörde yer alan Çince rehber açığını kapamak amacıyla rehber ve rehber adayı arkadaşlarımız için Çince rehber yetiştirme programı oluşturduk.

Çince Rehber Yetiştirme Programı;

Çince rehber adayları Çin ve Tayvan’da yer alan anlaşmalı Mandarin Dil okullarında 4 aylık Çince dil eğitimi alacaklardır. Özel sınıflarda, mesleki dil bilgisi öncelikli özel eğitim programı uygulanmaktadır. Ders süresi günde 6 saat, haftada 5 gün olmak üzere 4 ayda toplam 480 saattir. Ders programı akıcı konuşmaya yönelik hazırlanmıştır. Program bitiminde, öğrenciler orta seviye Çince konuşuyor olacaklardır.

Program süresince Vize masrafları, Uçak biletleri, konaklama ve okul ücretleri tarafımızca karşılanacak olup ayrıca Çin’de veya Tayvan’da geçirilecek olan 4 ay için rehberlerimize aylık 1250 $ harcırah verilecektir.

Kaizen Toursim Support’da çalışma süreci;

4 aylık dil eğitimini bitiren rehberlerimiz ile 2 yıllık kontrat imzalanır. 2 yıl boyunca aylık taban yevmiye üzerinden (2016 için 3.260 TL) SGK ödemeleri yapılır ve gerekli vergi mevzuatları tarafımızca takip edilir.

Rehberler bünyemizde çalıştıkları 2 yıl süresince rehberlik yaptıkları turlardaki ekstra satış ve alışveriş komisyonları gelirini alır. Çıkılan turların günlük yevmiyeleri, yurtdışı dil eğitimi ve konaklama vs. masraflar karşılığında (ortalama olarak kişi başı 16.000 USD)  2 yıl süresince şirketimizce tahsil edilir.

Rehberlerin çalışma şartları, hak ve yükümlülükleri tamamen iş kanunları çerçevesinde ve hukuka uygun şekilde düzenlenerek, karşılıklı olarak herhangi bir mağduriyete sebep olunması önlenecektir.

Dorak Turizm, Flex Turizm, Erguvan Turizm, Glorius Turizm gibi sektörde iyi yerlerde bulunan acentalar ile çalışılacak, 2 yıllık süreç içinde yabancı dilini ve rehberliğini geliştirecek yeterli ve uygun ortamı bulacaktır.

Rehberlerimiz, 2 yıllık kontrat bitiminde ajansımıza bağlı olmaya devam edebilecekleri gibi, diledikleri takdirde serbest olarak da çalışabileceklerdir.

Ayrıca Kaizen Tourism Support olarak bünyemizde yer alan rehberlerimize; Teorik rehberlik eğitimi, apranti rehberlik fırsatı ve kişisel danışmanlık hizmetleri sunulacaktır.